Anticonceptie-keuzehulp

Published May 08, 21
1 min read

De Verschillende Anticonceptiemethoden Op Ene Rij

Soorten AnticonceptieBekijk De Anticonceptiebrochure
Je slikt dus standaard elke dag een pil. Wel word je elke maand gewoon ongesteld. Afhankelijk van de week waarin je een pil bent vergeten, is de bescherming van je pil verminderd. Dit kun je doen wanneer je de pil bent vergeten: tot 12 uur na de normale inname-tijd kun je de pil gewoon alsnog innemen. Dit is niet gevaarlijk. neem de pil die je als laatste vergeten bent alsnog. Gebruik wel andere anticonceptie, want de pil is in de eerste week na het vergeten niet meer veilig. Heb je onveilige seks gehad? Dan kun je het beste een morning-after pil halen. ben je twee of drie pillen vergeten? Dan kun je gewoon de laatst vergeten pil innemen en de strip afmaken.

Welke Vorm Van Anticonceptie Past Bij Jou?

Ben je vier of meer pillen vergeten? Neem dan wel de laatst vergeten pil in en maak de strip af. De pil is na het vergeten niet meer veilig, dus gebruik in ieder geval nog zeven dagen extra anticonceptie. je kunt nu twee dingen doen. Je kunt de laatst vergeten pil alsnog innemen en de strip afmaken. Je kunt ook je stopweek vervroegen en na zeven dagen beginnen aan een nieuwe strip. Lees voor de zekerheid altijd de bijsluiter voor de juiste instructies. Het tijdstip waarop je de pil slikt komt soms heel nauw. Maar ook als je een pil hebt waarbij dat niet zo is, is het een goed idee om wel een vast tijdstip met jezelf af te spreken.

Anticonceptie En De Anticonceptiepil: Bewust Kiezen

Als je je pilstrip op een vaste plaats legt, bijvoorbeeld naast je tandenborstel of op je kussen, heb je dagelijks op hetzelfde moment van de dag een herinnering voor het nemen van de pil en vergeet je hem minder snel! Als je de pil volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt, is de kans om zwanger te worden minder dan een 0,5% per jaar.

Als je voor het eerst begint met de pil en je neemt de eerste pil op de eerste of tweede dag van je menstruatie, dan ben je over het algemeen gelijk beschermd tegen zwangerschap. Als je later in je cyclus start, zijn meestal voor de eerste 3 weken aanvullende anticonceptiemiddelen zoals een condoom nodig.

Anticonceptie: Welke Methode Past Het Beste Bij Jou?

de pil beschermt nooit tegen soa's. Als je ziek bent en je hebt last van overgeven en/of diarree, dan kan de opname van de pil worden beïnvloed (Jong volwassene - Opvoeden - Seks - Voorbehoedsmiddelen). Ook bij gebruik van bepaalde medicatie of voedingssupplementen kan de werking van de pil verminderen. Lees altijd goed de bijsluiter en gebruik als je ziek bent altijd aanvullende anticonceptiemiddelen om de kans op zwangerschap te verminderen. Meestal nemen deze bijwerkingen na 3 maanden af (welke anticonceptie moet ik kiezen). Je kunt last krijgen van: Bij langer gebruik van de pil, kan het zijn dat je last krijgt van: Als je de minipil slikt, loop je kans op onregelmatig viginaal bloedverlies. Daarnaast kunnen menstruaties ook wegblijven. Bij het slikken van de combinatiepil is de kans op trombose en embolie iets verhoogd.

De Pil Als Anticonceptie: Wat Zijn De Voor- En Nadelen

Lees vóór gebruik van een anticonceptiemiddel op basis van hormonen altijd goed de bijsluiter. Zijn je bijwerkingen te erg of nemen ze na drie maanden niet af? Neem dan contact op met je huisarts. Als je wil starten met de pil, doe dit dan altijd in overleg met je huisarts. Als de pil goed bevalt, kun je daarna zonder tussenkomst van je huisarts een herhaalrecept bij je apotheek indienen. Gebruik je de pil al een tijdje? Neem contact op met je huisarts als je last hebt van een van onderstaande klachten: Onregelmatige bloedingen Wegblijven van een bloeding tijdens je stopweek (om zwangerschap uit te sluiten) Onverklaarbare (spier)pijn in je kuiten, eventueel in combinatie met roodheid (om trombose uit te sluiten) Onverklaarbare pijn op de borst Overmatige afscheiding Toenemende pijnklachten tijdens de seks Ernstig verminderde zin in seks Forse gewichtstoename Toenemende hoofdpijnklachten Toenemende depressieve gevoelens Toenemende van acne (puistjes) Dr.

Studentes En Keuzehulp-anticonceptie

S. Verlinden (consulent). Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.
Welke Vorm Van Anticonceptie Past Bij Jou?Welke Anticonceptie Past Bij Mij?
Sinds 2011 is anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar niet meer opgenomen in de basisverzekering. Het is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de soort verzekering welk bedrag eventueel vergoed wordt. Hormonale anticonceptie · Gezondheid en wetenschap. Om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen wordt u daarom geadviseerd vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren in hoeverre deze de kosten van anticonceptie aan u zal vergoeden.

Welke Anticonceptiepil Kiezen Uit De Verschillende Soorten

Welk Anticonceptiemiddel Gebruik Jij?Studentes En Keuzehulp-anticonceptie
Anticonceptie is een manier om de bevruchting en/of innesteling van een bevruchte eicel tegen te gaan en dus de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te maken - welke anticonceptie moet ik kiezen. Dit kan op meerdere manieren: Door toediening van stoffen die voorkomen dat eicellen bij de vrouw uitrijpen en de eisprong optreedt (dit gebeurt bijvoorbeeld bij de pil). Door geen gemeenschap te hebben tijdens de vruchtbare periode (timen van de eisprong) of door geen zaadlozing in de schede te hebben (‘voor het zingen de kerk uit’ of coïtus interruptus). Door te voorkomen dat een bevruchte eicel zich in de baarmoeder nestelt (dit gebeurt bijvoorbeeld bij het spiraal). De natuurlijke cyclus bestaat uit drie fasen: Elke maand geeft de hypofyse (een klier in de hersenen) een signaal aan de eierstokken om een eicel te laten rijpen.

Ik Wil Voorkomen Dat Ik Zwanger Word, Wat Kan Ik Kiezen

Dit is de eisprong of ovulatie. Er zijn daarna twee mogelijkheden. Als er geen bevruchting plaatsvindt door een zaadcel, lost de eicel op en volgt de menstruatie. Bij een bevruchting nestelt de eicel zich in de baarmoeder en blijft de menstruatie uit. Dit is het begin van een zwangerschap. Hoewel geen enkele anticonceptiemethode absolute veiligheid biedt, zijn de meest gebruikelijke methoden zeer betrouwbaar. Niet alle methoden zijn voor iedereen geschikt. Als u een anticonceptiemethode kiest, is moeilijk te voorspellen of deze methode voor u ook de beste is. In ongeveer tien procent van de gevallen is de gekozen methode uiteindelijk niet de meest ideale. Vraag u bij de keuze af hoe lang u een anticonceptiemethode zult gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn en welke bijwerkingen de methode kan hebben.

Hoe Betrouwbaar Is De Pil Precies?rs - Opvoeden.nl

Uitgaande van de manier waarop anticonceptie werkt, kunnen we de methoden als volgt indelen: Hormonale methoden. Intra-uteriene methoden. Natuurlijke methoden. Barrièremiddelen - soorten anticonceptie. ‘Klassieke’ methoden. Definitieve methoden. Bij de hormonale methoden worden de hormonen die zorgen voor een eisprong, onderdrukt. Als bij de vrouw geen eisprong optreedt, kan geen bevruchting plaatsvinden. Bij hormonale middelen kunnen we twee groepen onderscheiden: a. b. Anticonceptie Wat is de beste keuze voor mij?. Middelen met alleen progestageen: minipil, prikpil, hormoonstaafje, spiraal. Hormonale middelen om de aanmaak van zaad bij de man tegen te gaan (zoals de ‘mannenpil’) zijn nog in onderzoek en worden hier niet besproken. Deze middelen bootsen een normale menstruatiecyclus na. De oestrogenen zorgen voor een regelmaat in het vloeien.

Welk Anticonceptiemiddel Past Bij Uw Cliënt?

Iedere maand, in de stopweek, treedt een bloeding op die op een menstruatie lijkt, maar onttrekkingsbloeding wordt genoemd. De anticonceptiepil (kortweg: de pil) moet u elke dag, het liefst op een vast tijdstip, innemen gedurende 21 of 22 dagen; daarna volgt een stopperiode van maximaal zeven dagen. In deze stopperiode is er meestal een bloeding van enkele dagen. Doorslikken van de pil zonder stopweek is mogelijk, maar de manier waarop is afhankelijk van de samenstelling van de pil die u gebruikt. welke anticonceptie moet ik kiezen. Overleg bij twijfel met uw arts. Soorten pil Hieronder staan de verschillende soorten combinatiepillen op een rijtje. De meeste pillen zijn eenfasepillen: elke pil heeft dezelfde samenstelling.

More from Gezondheid kaneel

Navigation

Home

Latest Posts

Wietzaadjes Kopen - Wiet Kweken

Published Oct 10, 21
6 min read

Herbalife 24

Published Aug 25, 21
6 min read