merken tandpasta zonder fluoride

Published May 28, 21
7 min read

Waarom Tandpasta Zonder Fluoride

Fluoride In Tandpasta: Wel Of Niet Veilig Voor Kinderen?Tandpasta Met Of Zonder Fluoride

Fluoride verhindert de demineralisatie van het tandoppervlak. Volgens ‘Dr. Paul Vankevich; assistant professor of general dentistry at Tufts School of Dental Medicine’ heeft niet iedereen tandpasta met fluoride nodig - tandpasta zonder fluoride voor kinderen met koksolie. Als iemand zijn tanden resistent zijn omdat het gebit van zichzelf al een hoge mate van fluoride bevat dan heeft deze persoon geen tandpasta met fluoride nodig.

Vankevich. Indien jouw gebit wel gevoelig is voor gaatjes, is tandpasta met fluoride aan te raden. Er is namelijk niets dat oppervlakkige gaatjes zo goed kan herstellen als fluoride. We moeten niet vergeten dat het melkgebit vatbaarder is voor gaatjes dan het blijvend gebit dus overleg met je tandarts. Ook ‘Dr.

Sommige mensen hebben gewoon een minder kans op tandbederf door een gezonde voeding laag in suikers, fluoride dat ze uit andere bronnen halen of wanneer de samenstelling van hun tandplak niet zo bevattelijk is voor tandbederf - biologische tandpasta zonder fluoride met koksolie. Als je wel altijd poetst met een tandpasta met fluoride en een gezond gebit hebt en nooit gaatjes en je besluit daarom over te gaan op een tandpasta zonder fluoride is de kans natuurlijk aanwezig dat je gebit achteruit gaat omdat je tanden juist werden beschermd door de fluoride - tandpasta zonder fluoride en cocosolie.

Tandpasta Zonder Fluor

Tandpasta Zonder FluorBiologische Tandpasta Zonder Fluor

Vraag het aan een Nederlandse tandarts en deze zal pro tandpasta met fluoride zijn voor je kind (bijna iedere tandarts trouwens). Zij adviseren een tandpasta met fluoride vanaf de 1e doorkomende tandjes. Sommige consultatiebureaus adviseren echter pas te poetsen met een tandpasta met fluoride als je kindje in staat is om het uit te spugen (tandpasta zonder fluoride slecht met koksolie).

Maar de meeste kindjes tot 5 jaar hebben de neiging de tandpasta door te slikken dus blijf er als ouder/verzorger altijd bij als je kindje zijn tanden poetst. Het kan ook zijn dat jij als ouder er ook voor kiest om tot dat je kindje de tandpasta uit kan spugen te poetsen met een tandpasta zonder fluoride, aan jou de keuze - tandpasta zonder fluoride beter. biologische tandpasta zonder fluoride.

Wij hebben verschillende buitenlandse tandartsen om advies gevraagd (Colombiaanse tandarts, Venezuelaanse tandarts, Indiase tandarts) en door hen werd aangegeven dat het prima is om de tanden van je kind pas te gaan poetsen met een tandpasta met fluoride als de tandarts vindt dat het gebit het nodig heeft. Dus indien het gebit van een kind cariësgevoelig (gevoelig voor gaatjes) is of een beginnend gaatje heeft.

Kindertandpasta - Natuurlijke Tandpasta Zonder Fluoride

De tandpasta moet niet meer dan 500ppm fluoride bevatten, tevens is de smaak belangrijk. Veel peutertandpasta’s smaken zoet, bijvoorbeeld naar banaan of aardbei. De kans is groot dat je kindje de tandpasta dan zo lekker vindt dat hij het zal opeten wat nou juist niet de bedoeling is. Ook is het juist handig je kindje vast te laten wennen aan de mint smaak dan is het makkelijker later over te stappen op een gewone tandpasta.

Voor grotere kinderen zouden wij om diezelfde reden kiezen voor Elmex junior 5-12 jaar. Tandartsen bevelen Elmex peutertandpasta 0-5 jaar 500ppm fluoride aan. Er zijn genoeg alternatieven op de markt voor tandpasta voor je kind met fluoride. Tandpasta met xylitol bijvoorbeeld - tandpasta zonder fluoride kopen. Xylitol is een natuurlijke zoetstof en remt de zuurproductie en bevordert zo remineralisatie (gaatjes voorkomend en herstellend) van de tanden.

Kindertandpasta’s met xylitol zijn onder andere de de Neobio kindertandpasta en Jack n’ Jill natuurlijke tandpasta. Er worden nieuwe tandpasta’s ontwikkeld met bio-calcium als alternatief voor fluoride. Bio-calcium is gebaseerd op caseïne, dit is een dierlijk eiwit dat in melk voorkomt. Tandpasta met bio-calcium helpt tandglazuur sterker te maken. De kindertandpasta Lavera Calendula en Calcium zonder fluoride is zo’n tandpasta, het bevat tevens xylitol.

Fluoride In Tandpasta: Wel Of Niet Veilig Voor Kinderen?

In de peutertandpasta van Weleda is het hoofdbestanddeel calendula, dit geneest ontstekingen en herstelt weefsel. Brush Baby Baby en Peuter Tandpasta is ook op basis van calendula en xylitol. Tandpasta zonder fluoride van Bluem is speciaal ontwikkeld door een team van kaakchirurgen, tandartsen en implantologen. Het bevat actieve zuurstof en xylitol.

Wanneer je poetst met actieve zuurstof zal dit effectief tegen het ontstaan van gaatjes zijn. Bluem tandpasta is te gebruiken vanaf 3 jaar. Het is geen goedkope tandpasta (€12,50), maar het is wel door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2017 en 2018. Bluem is van origine een tandpasta voor implantaten omdat het geen fluoride bevat, maar het is voor iedereen geschikt.

Er is ook tandpasta met ‘Neem’, dit is een ayurvedische tandpasta gemaakt van de Neem boom, een groenblijvende boom uit India, Birma en Sri Lanka. De Neem boom heeft geneeskrachtige eigenschappen en het wordt in India gebruikt om infecties in de mond te voorkomen. tandpasta zonder fluoride voor gevoelige tanden. De organique Neem & Pomegranate tandpasta mag je ook voor je kindje gebruiken en je hebt maar een heel klein beetje nodig.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

Kokosolie is effectief tegen plak, mondgeur en bacteriën in de mond. welke tandpasta is zonder fluorid met koksolie. Ook de Nuby tandgel met citroganix (Murcia sinaasappel) heeft antibacteriële en kalmerende eigenschappen. De alternatieve tandpasta’s zijn allemaal antibacterieel en helpen ook een gaatjes voorkomen en sommigen hebben ook een gaatjes herstellend vermogen. Echter zijn ze niet zo krachtig in het herstellen van beginnende gaatjes en omdat niet ieder gebit even sterk is, is poetsen met een tandpasta zonder fluoride niet voor iedereen geschikt.

Fluoride In Tandpasta, Wel Of Niet Schadelijk? - OnlineTandpasta En Fluoride - Vrij Natuurlijk

Fluoride zet zich als het ware vast aan je glazuur en vormt zo een beschermlaagje over je tanden. Geen enkele stof biedt dezelfde bescherming en fluoride blijft daarom helaas onvervangbaar. Het ene gebit is sterker dan het andere en sommige tanden hebben wel behoefte aan fluoride, maar bespreek dit dus met je tandarts.

Hier vind je een overzicht van allerlei natuurlijke tandpasta’s zonder fluoride, getest door voedingsdeskundige Monique van der Vloed. Probiotica bevordert de groei van goede bacteriën en is goed voor onze weerstand. Het heeft dus invloed op onze gezondheid en ook op onze mondgezondheid. Probiotica helpt de goede bacteriën in jouw mond en zorgt er dus voor dat jouw mondflora in balans blijft of juist herstelt.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

Ook tandvlees ontstekingen en een slechte adem zijn hiervan het gevolg. Probiotica zorgt dus voor onze mondflora, maar het versterkt niet direct onze tanden wat fluoride wel doet. Probiotica is hiermee een goede aanvulling en het kan helpen gaatjes en ontstekingen te voorkomen. Vitals Microbiol voor kinderen van 0-4 jaar is een probiotica supplement speciaal ontwikkeld voor baby’s en kleine kinderen.

Tevens is er voor baby’s en mama’s (to be) –om je kindje in je buik een betere weerstand mee te geven is het raadzaam tijdens de zwangerschap een probiotica supplement te nemen– is Orthiflor Start een goede probiotica. Zodra je kindje kan kauwen zijn de Orthica probiotica kauwtabletten zeer geschikt voor het bevorderen van de goede bacteriën.

Bonusan Oral is te gebruiken vanaf 5 jaar, je kunt dan het zakje halveren. Meer weten over de werking probiotica voor de gezondheid van onze kinderen lees er HIER alles over (welke tandpasta is zonder fluorid met koksolie). Als je de tanden van jouw kindje poetst met een tandpasta zonder fluoride en de tandarts constateert dat het gebit van jouw kindje achteruit gaat, zal de tandarts adviseren met een tandpasta met fluoride te poetsen.

Zelf Tandpasta Maken Zonder Fluoride

Sla je dit in de wind en jouw kindje krijgt straks wel last van zijn tanden (wat ook nog eens pijnlijk kan zijn) en er röntgen foto’s gemaakt moeten worden, wordt je kind blootgesteld aan straling. Dit is voor 1 x niet erg, maar meer gaatjes betekent meer foto’s en dus meer straling (en meer tandarts kosten).

Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer een kind zijn melktanden gaat wisselen hij vatbaarder wordt voor gaatjes. Tandpasta met fluoride helpt het gebit van onze kindjes te versterken en zo gaatjes te voorkomen, maar het is schadelijk voor onze gezondheid als we er te veel van binnen krijgen.

Essentieel om te weten is dat het melkgebit vatbaarder is voor gaatjes dan het blijvend gebit. Er zijn genoeg alternatieve tandpasta’s zonder fluoride die een reinigende bacterie dodende en glazuur versterkende werking hebben. Fluoride is echter helaas onvervangbaar in de directe werking die het op de tanden heeft. Indien er een beginnend gaatje is, is het raadzaam over te stappen op een tandpasta met fluoride om het gaatje te herstellen.

More from Gezondheid kefir

Navigation

Home

Latest Posts

Wietzaadjes Kopen - Wiet Kweken

Published Oct 10, 21
6 min read

Herbalife 24

Published Aug 25, 21
6 min read