tandpasta met of zonder fluoride met koksolie

Published Apr 05, 21
10 min read

Welke Tandpasta Is Zonder Fluorid Met Koksolie

Bij vegan-producten worden bij de productie geen dieren gebruikt. Dit geldt voor zowel de ingrediënten, hulpstoffen als het gebruik van dieren om te testen. De tandpasta’s van Dr. Brite, Georganics en Dessert Essence voldoen hieraan en kun je met een gerust hart gebruiken.

Fluoride in de tandpasta van je kind, is dit nu wel of niet aan te bevelen? Voordat je doorleest: uit dit blog volgt geen duidelijk ja of nee antwoord voor wat betreft de fluoride maar misschien helpt het je kiezen. goede tandpasta zonder fluoride met koksolie. Wat wel een super ontdekking is, zijn de enorme voordelen van xylitol.Ook Healthy Child Healthy World schreef over xylitol en Science of Mom citeert een aantal interessante onderzoeken over xylitol. Pas geleden werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn dochtertje Lana van bijna 4 jaar had een gaatje in haar kies. Na de ontdekking ervan heb ik me een hele avond misselijk en schuldig gevoeld en me suf gegoogled naar de oorzaken en de behandeling (alsof het heel veel anders is dan bij een volwassene…).

Tandpasta Zonder Fluoride

Dit hebben we besloten nadat Lana haar eerste tandje kreeg en we veel hebben gelezen over de voor- en nadelen van fluoride. Het is heel eenvoudig: fluoride is in beperkte hoeveelheden geweldig voor je tanden en tegelijkertijd is het zeer giftig voor de rest van je lijf. De vraag is natuurlijk bij welke hoeveelheden het giftig en schadelijk is en uiteindelijk hebben wij toen besloten om het risico niet te nemen.

Nu zitten zwakke tanden zeker in de familie van papa’s kant maar ik ben me dus kapot geschrokken. Moet ik haar tanden dan toch maar wel met fluoride tandpasta poetsen? Dus we hebben de zoektocht herhaald en uiteindelijk weer besloten om zonder fluoride te blijven poetsen en Lana xylitol te gaan geven.

Fluoride kan schadelijke effecten hebben op verschillende gebieden. Het Fluoride Action Network heeft een overzicht gemaakt van de gezondheidseffecten van fluoride met allerlei verwijzingen naar medische onderzoeken. Hieronder de effecten die voor mij het belangrijkste zijn. De negatieve effecten van fluoride op de hersenen van kinderen is één van de hoofdonderwerpen in de meest recente onderzoeken.

Tandpasta Zonder Fluoride Voor Kinderen Met Koksolie

Tevens blijkt uit onderzoeken dat een te hoge fluoride inname tijdens de zwangerschap een negatief effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Deze schadelijke effecten worden ondersteund door vele studies met dieren waaruit directe, schadelijke effecten van fluoride op hersenweefsel blijken. Teveel fluoride leidt tot fluorose, dit is tandverkleuring en is te zien aan witte vlekjes of streepjes op de tanden.

Fluorose ontstaat doordat je kind teveel fluoride binnenkrijgt wanneer de tanden worden gevormd, dus tussen zes maanden en vijf jaar. Voor mij een duidelijke reden om in ieder geval geen fluoridetabletjes en fluoridedruppels te geven (tandpasta zonder fluoride kopen). Fluoride op de tanden aanbrengen heeft een versterkend effect op je gebit. Het inslikken van fluoride heeft geen positieve effecten.

Er is een zeer interessante documentaire over fluoride in drinkwater gemaakt door het Fluoride Action Network. En dan natuurlijk de belangrijkste vraag: wat is dan teveel fluoride? Want een beetje fluoride, aangebracht op de tanden, is heel goed voor de tandjes van je kind. Maar kinderen slikken tandpasta door en slikken dus ook fluoride door.

Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride

Helaas heb ik geen sluitend antwoord kunnen vinden op de vraag hoeveel fluoride schadelijk is voor kinderen. In 1997 is een rapport uitgebracht waarin is uitgezocht wat de dagelijks benodigde hoeveelheid fluoride is, waarbij men er dus nog vanuit ging dat fluoride innemen gezond was. Dit is dus inmiddels .

Een kindje van 15 kilo zou dus behoefte hebben aan totaal 0,75 mg per dag. In een artikel uit 1999 is een samenvatting gemaakt van de conclusies van diverse auteurs over de hoeveelheid fluoride die kinderen gemiddeld en maximaal binnenkrijgen via tandpasta. Hieruit blijkt dat kinderen via tandpasta meer fluoride binnen kunnen krijgen dan 0,05 mg per dag per kilo.

Tandpasta Zonder Fluoride Voor Gevoelige Tanden Met KoksolieTandpasta Gevoelige Tanden Zonder Fluoride Met Koksolie

Hetzelfde kindje kon maximaal 0,12 mg per kilo per dag binnenkrijgen (ik denk als het kindje alles zou doorslikken) oftewel 240% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Gemiddelden zeggen mij niet zoveel want het betekent dus dat een deel van de groep kinderen dagelijks teveel fluoride binnenkreeg en mijn dochtertje slikt echt wel tandpasta door.

Tandpasta Zonder Fluoride Kind

In peutertandpasta zitten 500-750 ppm. Op de verpakking wordt duidelijk aangegeven dat een erwtje per keer al voldoende is om mee te poetsen (waar ik overigens ook uit afleidt dat het niet gezond is om het in te slikken). Tandpasta met fluoride met aardbeiensmaak of een ander lekker zoet smaakje is naar mijn mening echt.

Uit vele onderzoeken blijkt dat xylitol een vervanging kan zijn voor fluoride. Drie kauwgompjes per dag zorgt voor 60% minder tandbederf en bij kinderen die gevoelig zijn voor tandbederf, zoals mijn dochtertje, zelfs met 80%. In Scandinavië wordt xylitol inmiddels breed ingezet en gepromoot - welke tandpasta zonder fluoride. Er zijn nationale preventieprogramma’s, het wordt aanbevolen door tandartsen en labels op producten maken consumenten bewust van de voordelen.

Tandpasta Zonder Fluoride BeterBeste Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Weleda en Lavera zijn twee voorbeelden daarvan. Weleda heeft een redelijk neutrale smaak en Lavera smaakt naar aardbeien en frambozen. Beiden bevatten geen schadelijke ingrediënten. Ik gebruik ze voor Lana allebei en we verkopen ook beide merken in onze webwinkel Green Jump (tandpasta zonder fluoride kruidvat). Er is een nieuw blog waarin we tandpasta’s met fluoride hebben vergeleken.

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Als u uw tandarts vraagt wat voor tandpasta u het best kunt gebruiken, dan is de kans groot dat deze zegt dat het weinig uitmaakt, zolang er maar fluoride in de tandpasta zit. Waarom is fluoride nu zo belangrijk en kan het ook schadelijk zijn? Het is belangrijk dat u gebruik maakt van een tandpasta die fluoride bevat.

Dit betekent dat uw gebit beter beschermd is tegen de zuren en suikers uit eten en drinken, waardoor er minder snel gaatjes zullen ontstaan. Omdat fluoride zo goed beschermt tegen gaatjes, is dit al belangrijk bij de eerste doorgebroken tand. Daarom is er ook aan peutertandpasta fluoride toegevoegd. Bij het doorbreken van een tand of kies is deze namelijk nog zwak en kan dus zeer goed de bescherming van de fluoride gebruiken - tandpasta voor kinderen zonder fluor met koksolie.

Dit ontstaat als er tijdens de tandontwikkeling te veel fluoride gebruikt wordt. Het glazuur kan dan veranderen, er kunnen witte vlekjes ontstaan en in ernstige gevallen bruine verkleuringen. De structuur van het glazuur kan dan ook aangetast worden, er kunnen kleine putjes ontstaan en het glazuur kan ruw worden. Dit is echter geen reden om geen fluoride te gebruiken.

Biologische Tandpasta Zonder Fluor

Zorg er daarnaast voor dat uw kind slechts kleine hoeveelheden gebruikt. Een ander probleem met fluoride zou zijn dat het giftig is (tandpasta zonder fluoride beter met koksolie). Dit is inderdaad het geval als u het in te grote hoeveelheden binnenkrijgt, maar dit geldt natuurlijk voor heel veel stoffen. De hoeveelheden in tandpasta’s en mondwaters zijn echter zo laag, dat u hier absoluut geen schade van zult ondervinden.

Fluoride is een mineraal dat in de natuur voorkomt, bijvoorbeeld in zee, de grond, drinkwater en ook in bepaalde voedingsmiddelen zoals thee. Van fluoride in tandpasta wordt door sommigen beweerd dat het giftig zou zijn en zelfs kankerverwekkend. Bovendien zou het helemaal niet helpen tegen gaatjes in tanden en zou door de Wereldgezondheidsorganisatie worden gewaarschuwd tegen het gebruik van fluoride.

Het lukte niet om drinkwaterfluoridering in heel Nederland in te voeren omdat het werd beschouwd als een inbreuk op de persoonlijke vrijheid. Later kwam, de eveneens bewezen effectieve, fluoridetandpasta op de markt. Dat bood de mogelijkheid om zelf te kiezen. Fluoride is één van de best onderzochte stoffen ter wereld.

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

Maar in tandpasta is fluor gekoppeld aan een andere stof, zoals bijvoorbeeld natrium. In de juiste dosering toegepast zijn er geen bewezen gezondheidsrisico’s. Water is ook giftig als je er acht liter van drinkt. Dat is bij fluoride net zo. In een tandpasta bevat 1 tot 1,5 milligram fluoride per gram tandpasta.

Acute intoxicatie kan ook optreden door in het contact te komen met F gassen, insecticide spray’s, metaalpoetsers (garage, ammonium bifluoride or hydrofluoric acid), dampen van vulkaanactiviteit. Acute intoxicatie komt minder vaak voor dan chronische intoxicatie. Indien er een reële kans bestaat op intoxicatie dan is er ook een reële kans op psoriasis.

Ben je bereidt om er iets aan te doen? Probeer dan volgende oplossingen: Ga werken in een schone omgeving. Leef gezond. Door gezonde voeding en drinkwater krijg je voldoende F binnen. Kies voor 1 supplement (zoals tandpasta) en mijd alle andere toevoegingen met F. Gebruik tandpasta zonder fluoride wanneer je dagelijks reeds voldoende F- binnenkrijgt.

Tandpasta Zonder Fluoride En Cocosolie

Installeer een professionele waterfilter voor drinkwater. Gebruik minder ice tea en andere fluoride houdende producten. Ga na welke medicatie je neemt en of deze verhoogde concentraties fluoride bevatten. Probeer deze te vervangen door gezondere alternatieven. Er zijn verschillende goedkope tandpasta’s op de mark die geen fluoride bevatten. Dus waarom zou je er niet voor kiezen? Enkele voorbeelden die je kan kopen bij de online drogist: Emoform Tandpasta 6,05 euroWeleda calendula tandpasta 4,75 euroLevara tandpasta 3,79 euroNeobio Tandpasta 1,99 euro Of maak zelf natuurlijke tandpasta ==> 50+ behandelingen tegen psoriasis Bron: https://en.

Merken Tandpasta Zonder FluorideTandpasta Voor Kinderen Zonder Fluor Met Koksolie

Fluoride is belangrijk voor gezonde tanden en botten maar is in hoge dosissen schadelijk voor de mens. Het tanden poetsen met fluoride tandpasta is niet noodzakelijk schadelijk, wel de dat we op een dag binnen krijgen. Doen we ons dagelijks te goed aan soda dranken, fluoride houdende medicatie, mondwater, tandpasta, het gebruik van F voedingssupplementen, gefluorideerd water, fluorgels enzoverder, dan is de kans op F intoxicatie groot.

Het probleem hier is dat de . Wanneer men zich houdt aan een gezonde voeding, krijgt met dagelijks voldoende F binnen om ons lichaam gezond te houden, ook onze tanden en botten. Een gezonde voeding zorgt er voor dat we minder suiker consumeren zodat F-tandpasta zelf niet nodig is. Natuurlijk blijven we wel 2x daags onze tanden poetsen om bacteriën te doden en tandplak te vermijden.

Gezonde Tandpasta Zonder Fluoride Met Koksolie

Tandpasta Zonder Fluoride ErvaringenTandpasta Zonder Fluoride Slecht Met Koksolie

Het is aan u de keuze om dat risico te nemen of niet. Hoewel dat risico klein blijft, is dat niet meer evident in onze huidige samenleving wegens het “overvloedsyndroom” Een laatste interessant artikel => 50 reden tegen fluoridatie Bluem Tandpasta Fluoride Vrij 75ML vind ik persoonlijke een hele goeie.

Toch, deze tandpasta heeft heel wat goede eigenschappen: Bluem Tandpasta Fluoride Vrij is speciaal ontwikkeld voor een optimale verzorging van gezonde tanden en implantaten. De unieke, fluoridevrije formule combineert actief zuurstof met onder andere honing, xylitol en lactoferrine. Bluem Tandpasta helpt tanden en tandvlees gezond te houden, terwijl het ondertussen bijdraagt aan het behoud van witte tanden en de vermindering van kleurverschil. tandpasta zonder fluoride cocosolie.

U kunt Bluem Tandpasta Fluoride Vrij tevens preventief gebruiken. Bluem Tandpasta Fluoride Vrij is in het bijzonder geschikt voor: ● iedereen die extra aandacht besteed aan de mondgezondheid;● mensen met gebitsimplantaten;● mensen met slechte adem;● mensen die een tandheelkundige behandeling of kaakchirurgie hebben ondergaan - tandpasta zonder fluoride kopen. Nog niet overtuigd? Bleum Tandpasta Fluoride Vrij is in 2017/2018 verkozen tot het beste product van het jaar! .

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat Met Koksolie

Fluoride in tandpasta helpt gaatjes voorkomen, maar het is schadelijk voor onze gezondheid. In hoeverre weegt het tegen elkaar op en hoe schadelijk is tandpasta met fluoride eigenlijk? En vooral, hebben de melkgebitjes ook echt fluoride nodig? Waar kunnen we de tandjes van onze kindjes het beste mee poetsen? Tandpasta zonder fluoride of tandpasta met fluoride? Mommy Knows Best zocht het voor je uit en komt met heldere, duidelijke antwoorden (tandpasta zonder fluoride voor kinderen).

Fluor is een chemisch element namelijk een gas en ontzettend giftig en gevaarlijk. Fluoride is fluor gekoppeld aan een ander element, namelijk natrium (zout) of calcium en daarmee verandert ook de werking. De fluoride in tandpasta is fluor gekoppeld aan natrium; natriumfluoride. Fluoride is een afvalproduct van de aluminium- en kunstmestindustrie.

More from Gezondheid kefir

Navigation

Home

Latest Posts

Wietzaadjes Kopen - Wiet Kweken

Published Oct 10, 21
6 min read

Herbalife 24

Published Aug 25, 21
6 min read